A Dacia története

1966 : A Dacia márka megalakul Romániában.

1966: A Dacia márka megalakul Romániában.

Megszületik a megállapodás a Renault-val való együttműködésről.

1999: A Dacia a Renault csoport részévé válik

A Renault gyökeresen átalakítja és felújítja a Pitestiben megvásárolt gyárat. A minőség terén radikális szemléletváltás következik: a helyi klíma, a rossz minőségű utak és a nagy távolságok miatt kivételesen megbízható autókra van szükség.

 

2004: A Dacia piacra dobja a Logant, a családi szedánt, amely a márka megújulásának csalhatatlan jele. A következő évben minden elképzelhető eladási rekordot megdönt a márka. 2006-ban a Logan MCV, 2007-ben a Logan Van, 2008-ban a Sandero és a Logan Pick-up majd 2010-ben a Duster csatlakoznak a családhoz.

2011: A Dacia 340 000 új ügyfelet tudhat a magáénak egy év alatt, a pitesti-i üzem teljes gőzzel működik. A marokkói Somaca ad helyet a következő Dacia gyárnak, amely a pitesti-i üzem "segítségére siet".

 

2012: Tanger, Marokkó - itt épül fel a legújabb Dacia-gyár, és ezzel egy időben dobja a márka piacra az itt gyártott 5 -7 személyes egyterűjét, a Lodgyt, a Dokkert valamint a Dokker Van kisáruszállítót.

 

Hogy mit hoz a jövő? A Dacia továbbra is elérhető árú, okosan megtervezett és magas minőségben kivitelezett autókban gondolkodik.